Zone e Ndaluar – Fataliteti i nacionalizmit

Kjo është marrëdhënia e kryeministrit Berisha me kryediplomatin amerikan në Tiranë, Arvizu. E mbartur që në titull, materiali liston, brenda një periudhe, prej janarit e deri në shkurt,  arsyet dhe faktet që çuan në një konflikt të hapur mes deklaratave të Berishës dhe qëndrimit të SHBA-ve dhe. Reagimi ndaj procesit të 21 janarit, deklarata e ambasadorit Arvizu për një –kurs prishjeje me SHBA-në, pas shkarkimit të anëtarit të KQZ-së, deklaratat e Berishës, pas heqjes së lapidarit të UÇPMB-së në Presheve, e sidomos, deklaratat e këtij të fundit në Konferencën e Sigurisë në Mynih, shkaktuan një ftohje politike me dy vendeve.

Por, e parë në një hapësirë dhe periudhë më të plotë, ZN, bën bilancin e marrëdhënieve të Berishës me SHBA-në këto 20 vjet.
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com