Moratorium për gjuetinë, ndalohet dhe prerja e pyjeve

Kjo krisme nuk do te dëgjohet me as edhe ne datën 15 tetor kur duhet te çelej zyrtarisht sezoni i gjuetisë ne Shqipëri. Ministri i Mjedisit Lefter Koka, ne nje takim me përfaqësues te OJF-ve mjedisore, shpalli edhe aksionin kundër prerjeve te jashtëligjshme te pyjeve. Ai nis te shtunën ne bashkëpunim me policinë e shtetit.  Ministri Koka e cilësoi emergjente situatën e plehrave ne vend. Ai premtoi nisjen e projekteve pilot neper shkolla dhe institucione, per ndarjen e mbetjeve ne burim. Por kjo do te jete nje nisme afatgjate, derisa secili nga ne te mësohet, ne radhe te pare te mos hedhe me nga xhami i dritares se shtëpisë apo makinës plehra ne rruge.