Korçë, festohet Dita e Verës

Korçë, festohet Dita e Verës

Korçaret kane festuar ne mesnate mbarimin e stines se dimrit dhe ardhjen e stines se pranveres. Te gjitha lagjet e qytetit juglindor jane ndriçuar nga zjarret e shumta per diten e veres. Ndonese zyrtarisht ne Shqiperi dita e veres festohet me 14 mars, ne disa rajone ku perfshihet edhe Korça, banoret e festojne ate me 1 mars. Per largimin e se keqes, sipas nje rituali pagan, banoret por kryesisht femijet kalojne mbi zjarret. Festa vijon me dreken me gatime tradicionale, si dhe vendosjen e veroreve ne dore.
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com