Bushati dhe Mediu për armët kimike

Qeveria dhe opozita janë përballur për here te pare me njëra-tjetrën pas rikonfirmimit se SHBA ka shprehur interes për Shqipërinë si mikpritëse e shkatërrimit te armeve kimike te Sirisë. Ministri i Jashtem, Ditmir Bushati, e ka rikonfirmuar këtë fakt duke zbardhur dhe insistimin e Uashingtonit qe Tirana zyrtare te mirëpresë këto arme. Bushati ka pohuar se qeveria nuk ka ende një vendim përfundimtar, por ish-Ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, ka shtuar se përgjigja duhet te jete negative, kur Shqipërisë i mungojnë kapacitetet për ta marre përsipër një gjë te tille. Nje dite me pare ambasadori i SHBA, Aleksander Arvizu, tha se Shqipëria si anëtar i NATO duhet ta konsideroje një propozim te tille. Por përdorja e Shqipërisë si një vend për shkatërrimin e tyre, ka sjelle kundërshti ne vend, kur qeverise i mbeten dhe 8 dite kohe për te vendosur.

 

SADIELA OLLONI

 
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com